مقالات عمومی

هزینه یا قیمت خانه هوشمند چقدر است؟

هزینه خانه هوشمند

اولین چالشی که متقاضیان خانه هوشمند با آن مواجه می‌شوند یا اولین سوالی که آنها دارند این است: هزینه خانه هوشمند چقدر است؟
از آنجایی که تکنولوژی خانه‌ هوشمند برای فراهم کردن آسایش و امنیت بیشتر طراحی شده است، امروزه تعداد افرادی که به دنبال زندگی راحت هستند افزایش یافته است و درنتیجه تقاضا برای هوشمند‌ کردن خانه، محل کار و … در حال افزایش هست.
آیا می‌خواهید در باره قیمت خانه هوشمند، عوامل تاثیر گذار بر محاسبه هزینه خانه هوشمند، حداقل بودجه مورد نیاز و … اطلاعاتی کسب کنید، پس با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

ویدئوی قیمت دهی و برآورد هزینه اجرای خانه هوشمند

در این ویدئو، آقای مهندس محسن بختیار، مدیر فروش مجموعه خانه هوشمند هیربد به توضیح درباره نحوه قیمت گذاری پروژه های خانه هوشمند پرداخته است. شما می‌توانید سوالات خود را از طریق تماس تلفنی یا پیام در واتسپ با ما مطرح کنید تا در اسرع وقت پاسخگوی شما باشیم.

عوامل موثر در برآورد قیمت خانه هوشمند

بطور کلی ‌می‌توان گفت که هزینه هوشمند‌سازی ساختمان به عوامل متعددی از جمله قدمت ساخت، متراژ ساختمان، نوع سیستم هوشمندسازی، اعتبار برند تولید کننده و تجهیزات مصرفی، بودجه و سلیقه کاربر بستگی دارد.

قدمت ساخت

قدمت ساخت در برآورد هزینه هوشمندسازی نقش مهمی دارد. در کل از نظر قدمت ساخت باید سه نوع ساختمان برای هوشمندسازی در نظر گرفت: ساختمان در حال ساخت، نوساز و قدیمی.
در ابتدا این نکته را توجه کنید که بهترین زمان هوشمند سازی یک ساختمان زمانی است که در حال ساخت است. چون امکان انتخاب جایگذاری مناسب برای تجهیزات هوشمند مانند صفحه کلیدها، تاچ پنل‌ها، تابلو برق، سنسورها و … وجود دارد و هزینه هوشمند سازی ساختمان به دلیل عدم نیاز به تخریب و سیم کشی مجدد، کمتر خواهد بود. اما برای یک ساختمان قدیمی یا حتی نوساز باید هزینه‌ای را اضافه بر بقیه موارد، برای جایگذاری تجهیزات خانه هوشمند و همینطور گرفتن انشعابات برق لازم در نظر گرفت. بنابراین می‌توان گفت که هزینه هوشمند سازی ساختمان بسته به قدمت ساخت متفاوت است.

متراژ ساختمان

متراژ ساختمان از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار در برآورد هزینه هوشمند سازی یک ساختمان است. طبیعتاً هر چقدر متراژ خانه بیشتر باشد، تعداد سرخطهای روشنایی، درب، پنجره، دوربین امنیتی، دزدگیر و… زیاد است و در نتیجه تعداد تجهیزات بیشتری برای هوشمند‌سازی خانه مورد نیاز است. اما در این مورد باید نیاز و سلیقه مشتری را نیز در نظر گرفت، مثلا ممکن است هزینه هوشمندسازی ساختمان 150 متری از یک ساختمان 300 متری بیشتر شود.

نوع سیستم یا پروتکل هوشمندسازی

در واقع این مرحله مهمترین بخش در تخمین قیمت خانه هوشمند است. نوع سیستم هوشمندسازی به دو بخش تفکیک می‌شود که با توجه به انتخاب مشتری، تجهیزات مورد استفاده در هر بخش متفاوت است و این موضوع برآورد هزینه‌های خانه هوشمند را دستخوش تغییر قرار می‌دهد.

سیستم هوشمند بی‌سیم

در این سیستم خبری از سیم‌کشی و تابلو برق و یا حتی تخریب نیست. زیرا بر روی بستر همان سیم‌کشی قابل اجرا است. در این سیستم ارتباط اجزای خانه از طریق وای فای برقرار می‌شود پس سیم کشی و تابلو برق همان گونه که هست باقی می‌ماند. در نتیجه این روش نسبت به سیستم هوشمند باسیم کار و انرژی و هزینه کمتری دارد، هرچند به قدرت و سرعت سیستم‌های مبتنی برسیم نیست.

سیستم هوشمند باسیم

مهم‌ترین مزیت این نوع سیستم امنیت آن است. به خاطر این که اطلاعات را به صورت دیتا پخش نمی‌کنند، در برابر هک شدن مقاوم است. سیستم هوشمند باسیم دارای سرعت عمل بالایی است. در عین حال نصب این نوع سیستم هوشمند هزینه‌ی بیشتری را نسبت به سایر روش‌ها دارد. زیرا در این سیستم از سیم‌کشی و تابلو برق استفاده می‌شود و همچنین می‌توان گفت گزینه مناسبی برای خانه‌های قدیمی و پیش ساخته نیست. زیرا همانطور که در بالا گفته شد در ساختمان های در حال ساخت نیاز به تخریب و سیم‌کشی مجدد نیست.

انتخاب پروتکل

انتخاب پروتکل نیز به خاطر نوع تجهیزات، منبع تغذیه مورد نیاز و سیستم زیرساختی و کابل کشی در هزینه ها تاثیر گذار است.

برند و تجهیزات مورد استفاده

طبیعتا برند انتخاب شده تاثیر مستقیم بر روی هزینه‌ی تمام شده دارد. به لطف برندهای مختلفی که در بازار وجود دارد، برآورد قیمت خانه هوشمند با توجه به برند انتخابی کاملا متفاوت است. آنچه که انتظار می‌رود، نسبت مستقیم کیفیت محصول با قیمت است، که در اکثر موارد نیز همینطور است، محصولات خوب و با کیفیت از یک برند معتبر، طبیعتا قیمت بالاتری نسبت به محصولات بی کیفیت با دوام کمتر دارند. برخی از برند‌ها در ابتدای کار هزینه زیادی را برای پیاده‌سازی خانه هوشمند در بردارند، اما در طول زمان و با در نظر گرفتن خدمات پس از فروش و یا کیفیت‌ برند و محصولات آن، قطعاً هزینه‌های نگهداری از سیستم و میزان خرابی تجهیزات، کمتر خواهد بود.
شما می‌توانید با مراجعه به بخش محصولات خانه هوشمند، تنوع برندها و محصولات را همراه با قیمت مشاهده کنید.

بودجه و سلیقه کاربر

یکی دیگر از عوامل موثر در برآرود قیمت خانه هوشمند، بودجه مشتری و تعیین میزان امکانات خانه هوشمند با توجه به نیاز مشتری است. بنابر آنچه که اساس یک خانه هوشمند است، برای هوشمند کردن یک خانه یا ساختمان، باید تمامی امکانات و تجهیزات با یکدیگر یکپارچه و هوشمند شوند تا بتوان یک خانه هوشمند داشت و در نهایت قیمت هوشمند سازی ساختمان را محاسبه کرد، اما در واقعیت به علت تفاوت قیمت‌ها و بودجه مشتری این اتفاق نمی‌افتد و با نظر مشتری و کارفرما سطح هوشمند سازی انتخاب می‌شود. که در این مورد باید مشتری درباره انواع سطوح هوشمندسازی، عملکرد و کارایی هر یک از سطوح اطلاعات کافی داشته باشد تا بتواند بسته به نیاز و بودجه خود بهترین انتخاب را داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *