مقالات عمومی

هاب خانه هوشمند؛ هاب هوشمند مرکز کنترل خانه هوشمند

هاب خانه هوشمند

اگر در حال حاضر در حال تحقیق در مورد خانه هوشمند و تجهیزات هوشمندسازی ساختمان هستید، احتمالاً با اصطلاح هاب هوشمند (Smart Hub) مواجه شده‌اید. اما هاب هوشمند دقیقاً چیست و چه کاری انجام می دهد؟ آیا به یک هاب هوشمند در خانه هوشمند خود نیاز دارید؟ تصمیم گیری در مورد اینکه آیا به یک هاب هوشمند نیاز دارید یا خیر، تنها یکی از انتخاب‌هایی است که باید هنگام ساخت خانه هوشمند خود انجام دهید. اما مسلماً یکی از بزرگترین انتخاب‌هایی است که باید انجام دهید، زیرا تأثیر زیادی بر تجهیزات هوشمندی دارد که می‌توانید به خانه خود اضافه کنید.

هاب هوشمند

هاب خانه هوشمند چیست؟

هاب هوشمند (Smart Hub) یک دستگاه یا برنامه کنترل مرکزی در خانه هوشمند است که نقش مغز و مرکز کنترل خانه هوشمند را ایفا می‌کند. از طریق آن، صاحبان خانه می‌توانند ویژگی‌های خودکار محل سکونت خود را نظارت و تنظیم کنند. این دستگاه به تجهیزات هوشمند خانه شما متصل می‌شود و امکان کنترل و مدیریت آن‌ها را از یک نقطه مرکزی فراهم می‌کند. هاب هوشمند قادر به تفسیر دستورات صوتی و ترجمه آن‌ها به دستورات برای دستگاه‌های متصل می‌باشد.

هاب‌های هوشمند می‌توانند به شکل سخت‌افزار، مانند صفحه کلید، یا به‌عنوان نرم‌افزار، مانند اپلیکیشن موبایل عرضه شوند. به هر شکلی که باشد، هدف هاب‌های هوشمند کمک به اتصال و مدیریت بخش‌های مختلف یک خانه هوشمند است. از ویژگی‌های آن می‌توان به کنترل نورپردازی، تنظیم دما، پخش موسیقی، اجرای سناریوهای هوشمند و کنترل قفل هوشمند در خانه اشاره کرد. هاب هوشمند به شما امکان می‌دهد تا تجربه جدیدی را در خانه هوشمند تجربه کنید و کنترل و مدیریت بهتری بر تجهیزات خانه هوشمند خود داشته باشید.

هاب هوشمند

تاریخچه و تکامل

هاب خانه هوشمند به عنوان یکی از اجزای اساسی هوشمندسازی در چند دهه اخیر بسیار پیشرفت کرده است. اولین انواع هاب‌ خانه‌ هوشمند معمولاً واحدهای دیواری بودند و به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از سیستم‌های اتوماسیون کل خانه با سیم‌کشی خاص و برند خاص عمل می‌کردند. بعدها، هاب به مرکز عصبی شبکه تبدیل شد که مسئول کنترل سیستم‌ها و دستگاه‌های مختلف از راه دور بودند. بدین صورت که ابتدا از طریق سیگنال‌های رادیویی با باند باریک و بعداً از طریق اتصالات بی‌سیم خانه توسعه یافتند.

در ادامه با پیشرفت تکنولوژی و توسعه عملکردهای پیشرفته، هاب‌ هوشمند، امروزه به مرکز کنترل هوشمند در خانه تبدیل شده است. حال، هاب‌های خانه هوشمند توانایی اتصال به انواع تجهیزات هوشمند، ارتباط با اینترنت اشیاء (IoT)، قابلیت پشتیبانی از فناوری‌های صوتی مانند Siri و Alexa و همچنین ایجاد سناریوهای مختلف خانه هوشمند و مدیریت مصرف بهینه انرژی را دارند. تاریخچه توسعه هاب خانه هوشمند نشان از اهمیت رشد و توسعه این فناوری در تبدیل خانه‌ها به محیطی هوشمندتر و مدیریت بهتر منابع خانه دارد.

هاب خانه هوشمند چگونه کار می‌کند؟

با استفاده از یک اتصال بی‌سیم، هاب‌های اتوماسیون خانگی، دستگاه‌های خانه هوشمند شما را سازماندهی و یکپارچه می‌کنند تا بتوانید آنها را در یک مکان کنترل کنید. این ابزارها از شبکه‌های بی‌سیم مختلف برای اتصال تجهیزات خانه هوشمند، از جمله ،WiFi Bluetooth، Zigbee و Z-Wave  استفاده می‌کنند. هنگامی که دستگاه‌های مختلف خانه همگی به هاب خانه هوشمند متصل شدند، می‌توانید با یک برنامه آن‌ها را از راه دور نظارت، کنترل و مدیریت کنید.

از آنجایی که استانداردسازی مختلفی در صنعت خانه‌های هوشمند وجود دارد، بسیاری از دستگاه‌های خانه هوشمند از سیستم‌ها و شبکه‌های مختلفی برای اتصال استفاده می‌کنند که می تواند آنها را به تنهایی با یکدیگر ناسازگار کند. اما با اتصال به سیگنال‌های پخش شده توسط یک هاب خانه هوشمند یا از طریق یک سیستم مبتنی بر ابر، مانند Amazon Alexa ،IFTTT یا Apple Homekit، دستگاه‌های شما می‌توانند با یکدیگر صحبت کرده و با هم کار کنند.

هاب هوشمند

قابلیت‌ها

هاب در یک خانه هوشمند، به عنوان مرکزی برای ارتباط و ادغام تمامی تجهیزات هوشمند استفاده می‌شود و قابلیت‌های مختلفی دارد، که عبارتند از:

 ارائه اتصال مخابراتی: هاب از طریق وایرلس یا باسیم، دستگاه‌های مختلف خانه هوشمند را به یکدیگر متصل می‌کند
کنترل تمامی تجهیزات خانه: کنترل تمامی تجهیزات از جمله لامپ‌ هوشمند، ترموستات هوشمند، درب‌ها و پنجره‌ها، قفل هوشمند و … از راه دور امکان پذیر است.
قابلیت ادغام با سایر پلتفرم‌های هوشمند: قابلیت ادغام با سایر پلتفرم‌های هوشمند، مانند Amazon Alexa ،Google Home  و  Apple HomeKit  را دارد.
مدیریت مصرف انرژی: مدیریت و کنترل مصرف انرژی تجهیزات خانه هوشمند از ویژگی‌های مهم هاب هوشمند است و می‌تواند مصرف انرژی را به صورت خودکار کاهش دهد.
اطلاع رسانی: در شرایط اضطراری، این دستگاه مانند یک هاب امنیتی عمل می‌کند. یعنی پیام‌های هشدار از طریق تلفن همراه و یا ایمیل به کاربر ارسال می‌شود و کاربر از وضعیت خانه خود مطلع می‌گردد.
کاربری آسان: با استفاده از این دستگاه یا برنامه، فرایند‌ها در خانه ساده‌تر شده و کاربر می‌تواند با استفاده از یک اپ تلفن هراه  یا صدای خود، بر تجهیزات و دستگاه‌های موجود کنترل داشته باشد. با این راه، نیازی به استفاده از کلیدها یا کنترل‌های اضافی نخواهید داشت.
تعریف سناریو‌های مختلف: می توانید سناریوهای هوشمند از طریق هاب خانه هوشمند ایجاد کنید. برای مثال، می‌توانید قبل از ورود به خانه، قهوه‌ساز را روشن کنید، دما و روشنایی خانه را تنظیم کنید تا برای ورود شما همه چیز آماده باشد.

چالش‌های پیش‌روی هاب خانه هوشمند

هزینه بالای خرید: بعضی هاب هوشمند قیمت بالایی دارند و برای سازگاری با بیشتر دستگاه‌های خانگی، باید هزینه های دیگری نیز در نظر گرفت.
نصب و راه‌اندازی پیچیده: برخی از هاب‌های خانه هوشمند بسیار پیچیده هستند و برای استفاده بهینه از آنها، نیاز به تخصص و دانش کافی در زمینه تکنولوژی هوشمند است. به همین دلیل، ممکن است نصب و راه‌اندازی هاب، فرایندی زمان‌بر و همچنین هزینه‌بر باشد.
ارتباط پایدار با اینترنت: برای استفاده از اکثر قابلیت‌های این دستگاه، نیاز به اتصال همیشگی به اینترنت دارید، بنابراین اگر ارتباط شما با اینترنت قطع شود، عملا اتصالی وجود نخواهد داشت.
به‌روزرسانی: به دلیل خاصیت توسعه یافتگی تکنولوژی‌ها، هاب‌های هوشمند نیز نیاز به به‌روزرسانی نرم‌افزاری دارند تا با تغییرات جدید سازگاری داشته باشند.
حریم خصوصی: هاب هوشمند اطلاعات شخصی شما را در اختیار دارد، بنابراین باید مطمئن باشید که تمام اطلاعات شخصی شما ایمن و محفوظ خواهد ماند.

هاب هوشمند

معرفی بهترین نمونه‌ها از جنبه‌های مختلف

بهترین از همه لحاظ: Aeotec SmartThings Hub
بودجه: Amazon Echo Dot
حفظ حریم خصوصی: Homey Bridge
کنترل صدا: Amazon Echo (نسل چهارم)
کاربر حرفه‌ای: Hubitat Elevation

.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *