مقالات عمومی

انبار هوشمند چیست؟ تکنولوژی انبارداری هوشمند

انبار هوشمند

فناوری در تمام بخش‌های اقتصاد با سرعت بسیار در حال پیشرفت است. در ادامه روند این پیشرفت‌ها، انبارها باید به فناوری‌هایی مجهز شوند که به آنها اجازه می‌دهد تا با تولید، تولید و تقاضای مصر‌ف‌کننده هماهنگی داشته باشند. یک انبار هوشمند برای بهبود بهره وری، کارایی و دقت خودکار است و راه‌حل‌هایی که برای انبار هوشمند پیاده سازی می‌شوند، انعطاف پذیری و قابلیت را به کارکنان و فرآیندهای آنها می‌دهد.

انبار هوشمند چیست؟

انبار هوشمند نشان‌دهنده مرحله بعدی تکامل در مدیریت انبار است، جایی که فناوری‌های پیشرفته مانند اینترنت اشیا (IoT)، هوش مصنوعی (AI)، سیستم‌های ذخیره‌سازی و بازیابی خودکار و ربات‌های متحرک مستقل در کنار هم قرار می‌گیرند. یک سیستم انبار هوشمند، فرآیندهای انبارداری سنتی را با اتوماسیون وظایف، ساده‌سازی عملیات و ارائه داده‌های ضروری برای اطمینان از کارامدی انبار، بهبود می‌بخشد.

انبار هوشمند در هسته خود، شامل برچسب‌های (تگ) دیجیتال، برچسب‌های RFID و تسمه نقاله خودکار است تا عملیات انبار را متحول کند. خطای انسانی را به حداقل می‌رساند، فضای انبار را بهینه می‌کند، و بازیابی را تسریع می‌بخشد، که منجر به حمل و نقل سریع‌تر و افزایش رضایت مشتری می‌شود.

انبار هوشمند

نقش یک انبار هوشمند در کسب و کار

یک انبار هوشمند نقش مهمی در عملیات تجاری مدرن، به ویژه در مدیریت موجودی و عملیات زنجیره تامین ایفا می‌کند. پیاده‌سازی فناوری‌های انبار هوشمند مزایای بی‌شماری را ارائه می‌دهد، از جمله ردیابی موجودی در زمان واقعی، کاهش هزینه‌های نیروی کار و بهبود خدمات مشتری. برخلاف انبار سنتی، یک انبار هوشمند، نرم افزار مدیریت انبار، پلت فرم‌های کنترل خودکار موجودی و سایر فناوری‌های هوشمند را برای مدیریت کارآمد عملیات ادغام می‌کند. مدیران انبار، می‌توانند موجودی انبار را نظارت کنند، فرآیندهای برداشت را ردیابی کنند و با نظارت بر داده‌های ارائه شده، توسط سیستم هوشمند، تصمیمات لازم را اتخاذ کنند. انبار هوشمند، فضایی است که در آن نیروی انسانی و فناوری هوشمند برای بهینه سازی کارایی، دقت و بهره وری تلاقی می‌کنند.

انبار هوشمند

ابزار انبار هوشمند

فناوری 5G: فناوری 5G انتقال و ارتباطات با سرعت بالا را تسهیل می‌کند، که برای نظارت و کنترل در زمان واقعی عملیات انبار هوشمند بسیار مهم است.

اینترنت اشیا (IOT): اینترنت اشیا (IoT) یکی دیگر از موارد ضروری برای هر انبار هوشمند است. که شامل داشتن سنسورهای متصل به ماشین آلات یا دارایی‌های ضروری است تا بتوانید تمام قطعات متحرک انبار خود را کنترل کنید. به عنوان مثال، سنسورهای موجود در سردخانه یا در سرتاسر انبار به شما اجازه می‌دهد تا آب و هوا را کنترل کنید و از فاسد شدن محصول جلوگیری کنید. برخی سنسورهای دیگر می‌توانند به شما بگویند که آیا یک ماشین خارج از پارامترهای تعیین شده کار می‌کند یا خیر.

ربات‌ها: ربات‌ها، به‌ویژه ربات‌های متحرک مستقل، می‌توانند کارهایی مانند چیدن، بسته‌بندی و حمل و نقل کالا را انجام دهند و نیاز به نیروی انسانی را کاهش دهند.

وسایل نقلیه هدایت شونده خودکار (AGVS): AGV‌ها کالاها را در انبار حمل می‌کنند و کارایی جابجایی مواد را بهبود می‌بخشند و در عین حال خطای انسانی را به حداقل می‌رسانند.

سیستم‌های ذخیره سازی و بازیابی خودکار (AS/RS):
سیستم‌های ذخیره سازی و بازیابی خودکار چندین دهه است که وجود داشته است. نمونه‌هایی از این دستگاه‌های بالابر و پایین‌آورنده پالت، نوار نقاله، ماشین‌های بازیابی محصول و سیستم‌های کنترل انبار هستند. این سیستم‌ها بادوام هستند و عملکرد ثابتی را در حمل و نقل محصول برای بهبود کارایی و تکمیل نیروی انسانی ارائه می‌دهند.

کنترل موجودی خودکار: این ویژگی شامل استفاده از تگ‌های دیجیتال و RFID برای ردیابی موجودی، به حداقل رساندن احتمال گم شدن یا گم شدن اقلام است.

شناسایی فرکانس رادیویی (RFID): برچسب‌های RFID برچسب‌های کوچک و مقرون به صرفه‌ای هستند که به دارایی‌هایی مانند محصولات یا پالت‌ها متصل می‌شوند. یک اسکنر RFID می‌تواند تا 1000 برچسب در ثانیه را به طور همزمان بخواند و داده‌ها را به سیستم مدیریت انبار شما گزارش دهد. از این اطلاعات می‌توان برای مدیریت موجودی، ردیابی سفارش و موارد دیگر استفاده کرد.

سیستم‌های مدیریت انبار: تقریباً اساس هر انبار هوشمند، سیستم مدیریت انبار آن (WMS) خواهد بود که می‌تواند به صورت محلی یا به عنوان یک سرویس مبتنی بر ابر اجرا شود. WMS به شما این امکان را می‌دهد که تمام عملکردهای زنجیره تامین ضروری را از یک سیستم مدیریت کنید، می‌توانید برخی از قسمت‌های آن را با شرکا و مشتریان خود به اشتراک بگذارید تا دید گسترده‌تری را ارائه دهید. این راه‌حل‌های نرم افزاری به نظارت، کنترل و مدیریت عملیات انبار و به کارایی کلی انبارهای هوشمند کمک می‌کند.

انبار هوشمند

مزایای انبارداری هوشمند

هدف سیستم‌های انبار هوشمند این است که امکان بهینه‌سازی فرآیندها و توانایی ایجاد تغییرات آنی برای بهبود سرعت عملیات را برای شرکت‌ها فراهم کند. انبارهای هوشمند همچنین می‌توانند اکثر خطاهای انسانی را از بین ببرند و ایمنی و امنیت را در داخل تأسیسات افزایش دهند. به طور کلی، مزایای اولیه یک انبار هوشمند، توانایی آن در صرفه جویی در زمان و هزینه شرکت، افزایش سود و افزایش سطح رضایت مشتریان است.

با افزایش نیاز به دقت مدیریت موجودی به دلیل افزایش خرید آنلاین، انبارهای هوشمند نیز به طور فزاینده ای مهم و سودمند شده‌اند. ضروری است که خرده فروشان آنلاین اطلاعات دقیق و در زمان واقعی را در مورد در دسترس بودن محصولات به مصرف کنندگان ارائه دهند. مشاهده داده‌های ارائه شده توسط سیستم‌های انبار هوشمند این امکان را فراهم می‌آورد و در عین حال به بهبود خدمات مشتری و افزایش رضایت مشتری و در نتیجه افزایش وفاداری مشتری و برند کمک می‌کند. در کل مزایای انبار هوشمند شامل موراد زیر است:

سطوح بهره وری بهتر
دقت بهبود یافته (خطاهای کمتر)
کاهش سربار
کاغذبازی کمتر
انعطاف پذیری بیشتر در ساعات کار شما
مکمل مورد نیاز نیروی کار شما
صدمات کمتر
بینش بهتر
رضایت بیشتر مشتری

انبار هوشمند

شرکت‌هایی که از انبارداری هوشمند استفاده می‌کنند

امروزه صنایع مختلف ازانبارداری هوشمند استفاده می‌کنند، از جمله خرده فروشی، تولیدی، تجارت الکترونیک و تدارکات. به عنوان مثال، آمازون از ربات‌های Kiva در مراکز خود برای جابجایی کارآمد کالاها استفاده می‌کند. DHL از فناوری IoT و تجزیه و تحلیل داده‌ها در انبارهای هوشمند خود برای مدیریت و پیش بینی موجودی بهتر استفاده می‌کند. از سوی دیگر، شبکه لجستیک هوشمند Cainiao Alibaba از هوش مصنوعی و وسایل نقلیه هدایت‌شده خودکار برای بهینه‌سازی عملیات انبار خود استفاده می‌کند. این نمونه‌های واقعی، بر پذیرش و موفقیت روزافزون انبارداری هوشمند در بخش‌های مختلف تأکید می‌کنند.

انبار هوشمند

آینده انبار هوشمند

انبارهای هوشمند نشان‌دهنده تغییر زنجیره‌های تامین کند، بدون تغییر و واکنش‌پذیر به سیستم‌های سریع‌تر، هوشمندتر و خودکار است و انتظار می‌رود این تغییر ادامه یابد. برون سپاری و تسلط انحصاری برخی کشورها در تولید به دلیل مقرون به صرفه بودن از بین می‌رود. زیرا شرکت‌ها سیستم‌های انبار هوشمند را پیاده سازی می‌کنند و می‌توانند با هزینه‌های مشابه، اگر نگوییم کمتر، کارآمدتر عمل کنند.

تمایز بین انبار و کارخانه نیز ممکن است در آینده از بین برود. زیرا سیستم‌های هوشمند به طور فزاینده‌ای به شرکت‌ها اجازه می‌دهند اقلامی را بر اساس تقاضا تولید کنند و بلافاصله محصول را برای مشتری ارسال کنند. کوبات‌ها و روبات‌هایی که با انسان‌ها کار می‌کنند، این امر را ممکن می‌سازند و همچنین رشد چاپ سه‌بعدی را ممکن می‌سازند. انتظار می‌رود استانداردهایی برای تعریف نحوه ارتباط دستگاه‌های IoT و همچنین ذخیره و پردازش داده‌ها ایجاد شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *